Braşovul sărbătoreşte 775 de ani

de la atestarea documentară a oraşului!

 

Regulamentul diplomei " Brasov 775 ani"
 

Imaginea diplomei

Programarea utilizarii indicativului

Imaginea cardului QSL

Braşovul – sub numele de Corona – a apărut pentru prima dată în „Catalogus Ninivensis“, un catalog al mănăstirilor premonstratense din Transilvania şi Ungaria, alcătuit între 1236 şi 1241. Catalogul conţine toate aceste aşezăminte vizitate de abatele Fredericus în 1235 şi se păstrează într-o copie din secolul al XV-lea.

Prima menţiune documentară cunoscută pînă acum a Braşovului apare în respectivul catalog în contextul în care se vorbeşte despre mănăstirea de călugăriţe din acest oraş. „Claustra sororum… in Hungaria… Dyocesis Cumanie Corona“, se menţionează în document

Cu aceasta ocazie dorim si noi radioamatorii sa sarbatorim acest eveniment prin emiterea unei diplome si prin prezenta in trafic al unui indicativ special. In cursul lunii iulie 2010 YO6BAI a obtinut indicativul special YO775BV,  si a initiat aceasta actiune, oferind tuturor radioamatorilor brasoveni sa participe la ea. Programarea utilizarii indicativului YO775BV se poate consulta aici. Indicativul v-a fi activ pana in 30 iulie 2011.

Actiunea prevede si acordarea diplomei "Brasov 775 ani", gratuit, atat radioamatorilor din Romania cat si a celor din strainatate. Regulamentul de acordare a diplomei il puteti consulta aici.

Cu sprijinul colegului YO6IKB am tiparit si 2000 carduri QSL. Imaginea acestuia este prezentata aici.